envelopinfo@asea.com.uaphone38 050 526 52 38

Діабет II типу

Протягом останніх 40 років спостерігається зростання кількості діагнозів діабету II типу в масштабах епідемії, при цьому темпи зростання не знижуються. До такого діагнозу призводить сидячий спосіб життя в поєднанні зі споживанням оброблених, висококалорійних продуктів і солодких напоїв.

Це стан, при якому інсулін перестає функціонувати на фундаментальному рівні внаслідок різних форм окисного стресу. Цільові тканини (печінка, м'язи і жир) втрачають здатність отримувати відповідні сигнали від інсуліну.

Рішення проблеми полягає в редокс хімії. Ожиріння призводить до різкого збільшення окисного стресу. Згідно з дослідженнями в здоровому тілі інсулін зв'язується зі спеціальним рецептором тканини, який відповідає інсуліну. Однак, окислювальний стрес пригнічує різні спеціальні кроки в процесі "фосфорилювання" різних хімічних компонентів в циклі Кребса, а цукор не може транспортуватися в клітини.

В кінцевому результаті, клітина відчуває "енергетичний" голод. Рівні цукру в крові (поза клітинами) ростуть, в результаті чого виявляються знайомі негативні симптоми діабету II типу. Крім того, високі рівні цукру активують фактори транскрипції, які викликають експресію генів і подальшу резистентність до інсуліну.

Дія інсуліну по суті своїй є хімічною редокс реакцією, тому вирішення проблеми також криється на цьому фундаментальному рівні. Йдеться про обмеження споживання калорій, фізичні вправи, а також підтримці балансу окислювального середовища за допомогою прийому редокс сигнальних добавок.